top of page

Regels tijdens het afstandsonderwijs

Beste ouders,


Hieronder vindt u de communicatie die we dit weekend naar alle internen hebben gestuurd betreffende het afstandsonderwijs op het internaat !


Met het afstandsonderwijs van de voorbije dagen hebben wij gemerkt dat dit niet gestructureerd verloopt. Als opvoeders weten we meestal niet waar eerst kijken, en vermits wij overdag vaak maar met 1 of 2 opvoeders zijn, gaan we enkele regels invoeren.


Lees deze mail grondig, ook al staat er veel informatie in.


We willen jullie de kans geven om in de ontspanningsruimte te zitten wanneer jullie geen les hebben overdag. Het is momenteel moeilijk om zelf te controleren of jullie een Live-sessie hebben of niet. Daarom de volgende regels:


  • Tijdens de normale lesuren (8u40-10u20, 10u30-12u10, 13u-14u40, 14u50-15u40 of 16u30) blijf je op je kamer. Je mag niet naar de ontspanningszaal of bij iemand anders op de kamer TENZIJ je toelating krijgt van de opvoeders. Ook naar de WC gaan tijdens de Live-lessen mag niet, vermits jullie dat tijdens de normale lessen ook niet mogen.

  • Om toelating te krijgen van de opvoeders, kom je naar het opvoederslokaal en bewijs je dat je op dat moment geen Live-sessie hebt. Dit kan je doen door op je gsm of laptop je Smartschool te tonen, met je lijst van Live-sessies. Als je er geen hebt, mag je naar de ontspanningszaal of bij iemand op de kamer die ook GEEN live-sessie heeft. Ook wanneer de les vroeger gedaan is, kom je naar het opvoederslokaal om te tonen dat je Live-sessie is beëindigd.

  • Of je nu les hebt of niet, tijdens de lesuren (8u40-15u40) wordt er NIET gedoucht.

  • ELK lesuur kom je OPNIEUW toelating vragen, vermits leerkrachten op elk moment van de dag een Live-sessie kunnen aanmaken. We willen geen excuses in de aard van “ik was het vergeten” of “ik had mij vergist”. Elk lesuur zullen wij de bel doen gaan, zodat jullie weten dat het tijd is.

  • Bij iemand op de kamer zitten die op dat moment WEL Live-les heeft, mag helemaal niet.

  • We controleren regelmatig op je kamer of je bezig bent met je Live-lessen. Als je op je Smartphone, computer of andere electronica zit te spelen terwijl je de lessen moet volgen, nemen we deze in bewaring tot na de lessen (15u40 of 16u30, ook al heb je vroeger gedaan met de lessen).

Als je deze regels overtreedt, blijf je de volgende dag de HELE lesdag (behalve tijdens de speeltijden) op je kamer, ook als je geen les hebt. Blijf je de regels overtreden, kunnen we overgaan naar een kamerarrest, kamerarrest zonder devices of zelfs een tuchtmaatregel.


Afstandsonderwijs is GEEN vakantie. Wij verwachten dat je actief je best doet om je lessen te volgen, zodat je geen leerstof mist. We begrijpen dat een hele dag alleen op je kamer zitten moeilijk is, maar dat zou in normale omstandigheden het geval zijn. Wij weten ook dat live-lessen niet altijd doorgaan, en willen jullie daarom de kans geven om ook wat te ontspannen wanneer jullie daar de kans voor hebben. Maak je daar misbruik van, krijg je die ontspanning-kans niet meer.


Wij willen ook verduidelijken naar de internen en de ouders dat het de verantwoordelijkheid is van de internen om het afstandsonderwijs te volgen. Wij zullen zo goed mogelijk proberen op te volgen of de internen de lessen volgen, maar de eindverantwoordelijk ligt bij de leerlingen zelf.


Het internaat heeft 4 laptops ter beschikking voor internen die geen laptop hebben. Volgende week zullen we waarschijnlijk nog meer laptops voor jullie hebben. VERMIJD om live-lessen op je GSM te volgen, want dit is geen goede manier om les te volgen. Kom altijd eerst vragen of er nog laptops vrij zijn om op te werken. Deze laptops dienen ENKEL om op te werken voor school, en niet om op te spelen tussen de lessen door of na de lessen. Betrappen we je op misbruik, mag je onze laptops niet meer gebruiken. Dan kan je de live-lessen volgen in de Bar, waar we meer controle op je hebben. We kunnen ook altijd jullie ouders en leerkrachten vertellen hoe je je gedraagt tijdens het afstandsonderwijs.

Groeten,Het internaatsteam

Commentaires


bottom of page